Пентагон стурбований тим, що відбувається на українському фронті: чи можна виправити складну ситуацію?

Міністерство оборони США зробило заяву про те, що армія Росії серйозно намагається окупувати нові території України. Настільки загрозливого положення не було з 2022 року, і цим не на жарт стурбовані в Пентагоні.

Допомога з запізненням, але доречна

Тут стверджують, що на полі бою зберігається стабільно важка ситуація, і сподівань на те, що армія РФ послабить натиск, немає. Надія лише на те, що українська сторона втілить всі заходи для стримання просування противника вглиб країни. Реальність така, що робити українці це мусять за умови неймовірного браку солдат і зброї. 

Але речник Пентагону Пет Райдер зазначив, що і американці зроблять все, що від них залежить, аби підтримати Україну в цей надмірно важкий момент. В першу чергу, йдеться про надання критично важливого озброєння і припасів, в яких є гостра потреба на лініях зіткнення та на фронтах в цілому. 

Зараз ведеться напружена робота над тим, щоб максимально пришвидчити надання такої допомоги. На цьому тижні через важку ситуацію, що склалася, США анонсували додатковий пакет допомоги Україні розміром 2 млрд доларів. При цьому спікер Пентагону не приховує, що причиною суттєвого загострення натиску російською армії став комплекс причин, головна з яких – затримка з ухваленням допомоги з боку США, яка розтягнулася з осені 2023 року аж до середини весни 2024 року. 

Лавина проблем

Райдер розповів, що незважаючи на допомогу інших партнерів з усього світу, які надають свою допомогу, виник критичний брак зброї. Російська сторона прекрасно знає про це, тому вони вдало скористалися з ситуації і намагаються значно просунутись вперед. І навіть якщо це не принесе значного результату, зрозуміло, що і так виснажена українська армія виснажиться під час стримування цього наступу остаточно. До того ж, Росія може зайняти панівні висоти, інші важливі зі стратегічної точки зору ділянки, і це негативно даватиметься взнаки і надалі. 

Але попри цю стурбованість є розвіддані від Міністерства оборони Великобританії про те, що накопичені сили РФ на Харківському напрямку не дозволять Росії захопити Харків без притягнення додаткових сил в цьому регіоні. А перекинути їх з інших напрямків РФ теж поки що неспроможна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *