Залишилось щось людське: після атаки на дитячу лікарню російський льотчик не витримав

З самого початку повномасштабної війни багатьох українців мучило питання, як російські солдати можуть виконувати злочинні накази своїх командирів, руйнуючи мирні квартали і вбиваючи цивільних людей. Кількість подібних епізодів росте в геометричній прогресії, але, виявляється, все-таки в складі російської армії ще залишились ті, хто не перетворилися на тварин. Свідченням цього є те, що російський льотчик добровільно пішов на співпрацю з Генеральним управлінням розвідки України.

Мотиви

Відомо, що пілот, який служить в 22 бомбардувальній авіадивізії, самоcтійно зконтактував з ГУР після атаки по лікарні “Охматдит”. Для цього він скористався чат-ботом, де написав, що не розуміє наказів свого командування атакувати цивільні українські обʼєкти. Які почуття при цьому відчував льотчик, можна лише здогадуватися.

Що це доводить

В першу чергу, звернення російського льотчика доводить те, що командування армії Росії усвідомлено і цілеспрямовано обирає цивільні обʼєкти мішенями своїх атак, хоч раніше це завжди заперечувалося офіційними особами. Такі дані можуть різко змінити ставлення до влади РФ. Подібні дані дуже спрощують судові справи і доведення військових злочинів, коли справа доходить до міжнародного трибуналу, перспектива якого вже перестала бути примарним сподіванням, а набула реальних обрисів. 

Які дані стали відомі

Результатом звернення російського пілота стала передача таких надважливих даних в руки української сторони:

  • Секретна документація щодо військової частини, де він служив. Це 22 авіаційна дивізія, що базується на аеродромі “Енгельс”, звідки вилітають бомбардувальники для ракетних атак по Україні. Ця авіабаза неодноразово ставала обʼєктом для українських БПлА з метою припинення російського ракетного терору. 
  • Дані і приватні фото вищих офіцерів дивізії. 

Крім того фігурант справи передав дані про тих військовослужбовців, які безпосередньо були задіяні в ході операції 8 липня. 

Де зараз пілот

Передаючи таку інформацію, російський військовослужбовець усвідомлював всі ризики свого становища. Якби він не вжив заходів особистої безпеки, то був би ліквідований в лічені години. При подібній співпраці військовослужбовцям РФ з боку України гарантується повна безпека. Саме тому даніпро місцезнаходження цього пілота зараз не в вільному доступі, але з впевненістю можна сказати, що в Росії його вже немає.