Критична фаза російського наступу: окуповують нові території

Згідно з останніми даними Інституту вивчення війни (ISW), російські війська активізували свої наступальні операції як у прикордонних районах Росії, так і на території України. Просування відбувається в кількох напрямках, зокрема в Курській області та на Донбасі. Однак підтверджені зміни на лінії фронту залишаються мінімальними.

Ситуація в Курській області

Геолокаційні дані свідчать про просування російських підрозділів на захід від населеного пункту Мала Локня, що неподалік Суджі. Це, ймовірно, сталося в результаті механізованої атаки, проведеної підрозділом 155-ї морської піхоти Росії. Однак аналітики ISW не виявили візуальних підтверджень заяв про захоплення нових позицій, зокрема Плехово, Любимівки та Толстого Лугу.

Крім того, російські джерела повідомляють про нібито формування півоточення українських військ у цьому регіоні. Незважаючи на ці заяви, підтверджених змін у лінії фронту немає.

Схід України: активні бойові дії без змін

Харківська область

У районі Вовчанська та Стариці російські війська продовжують атакувати, однак жодних підтверджених змін на лінії фронту немає. Заявлялося про просування у Вовчанську, але ISW не знайшло доказів цього.

Луганська область

Відповідно до геолокаційних кадрів, російські сили просунулися до центральної частини Кругляківки та лісової зони біля Діброви. Знову ж таки, жодних підтверджених змін немає. Російські джерела також стверджують про просування у районі Вишневого та Невського, проте візуальних доказів бракує.

Операції в Донецькій області

Російські блогери стверджують про успіхи в районі Верхньокам’янського, Часового Яру та Калинівки, однак підтверджених змін на лінії фронту немає. Незважаючи на активні наступальні операції, особливо в районі Торецька, жодних видимих зрушень не зафіксовано.

Південні регіони: ситуація залишається стабільною

У Запорізькій області та на лівобережжі Херсонщини російські війська продовжують наземні атаки, але підтверджених змін на фронті немає. Противник активно намагається атакувати в напрямку Роботиного та Новоданилівки.

Підсумок: мінімальні успіхи та відсутність підтверджених змін

Незважаючи на активні бойові дії в кількох регіонах України та Росії, підтверджені успіхи російських військ залишаються мінімальними. Аналітики ISW продовжують стежити за розвитком ситуації, однак на даний момент лінія фронту залишається майже незмінною.