Життя на відсотки або додатковий заробіток: українці обирають короткострокові депозити

2024 рік – це рік стабільних ставок та низької інфляції. Для заробітку залишається лише вибрати відповідний інструмент. І здебільшого це буде саме банківський депозит.

Поки в США пакет допомоги Україні став заручником передвиборчих перегонів, нас підтримують решта союзників, а це понад 50 країн. Виконує свою роботу і НБУ: торішня інфляція становила 5,1% і опустилася у січні цього року до 4,7%. Метою будь-якого інвестора є отримання прибутковості вище за рівень інфляції, а у фаворитах виявилися зрозумілі та доступні будь-кому банківські депозити, але саме короткострокові.

Популярність короткострокових депозитів

Останнє опитування основних банків України показало, що їхні депозитні портфелі на 80-90% складаються з короткострокових вкладів у гривні на 3-6 місяців. Це найзручніший інструмент накопичення та збереження заощаджень українців. Але далеко не всі банки дають найкращі умови саме на цей період.

В Індустріалбанку орієнтуються на потреби клієнтів, завдяки чому депозит «Нова Національна Перспектива» продовжує залишатися однією з найкращих пропозицій на ринку. За терміну розміщення 95 днів зараз він приносить 15% річних.

Ключові особливості депозиту “Нова національна Перспектива”

Насамперед це гнучка посада, яка розраховується за відкритою та зрозумілою формулою:

Ставка за тендером розміщення депозитних сертифікатів НБУ – 4% = дохідність депозиту

На сьогодні прибутковість депозиту становить 15% у гривні.

Термін розміщення – 95 днів з продовженням за бажанням клієнта та можливістю поповнення.

Виплата відсотків щомісяця.

Мінімальна сума депозиту – 50 тис. гривень.

ІНФОРМАЦІЯ про істотні характеристики послуги банківського вкладу (депозиту)

Попри те, що всі повернення всіх депозитних вкладів на будь-яку суму повністю гарантуються державою на час дії воєнного стану та 6 місяців після його завершення, українці переважно обирають відомі та надійних банківських установах. Індустріалбанк провадить діяльність з 1990 року і щорічно проходить перевірки найкращих міжнародних аудиторських компаній, отримуючи високі оцінки за всіма показниками. Крім цього, банк достроково погасив кредити рефінансування НБУ ще у 2022 році, чим вкотре підтвердив свою надійність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *