Уряд затвердив дати початку і закінчення наступного навчального року: є зміни

Кабінет міністрів України визначив дати початку та закінчення навчального року 2024/2025. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що перший дзвінок у школах пролунає 2 вересня, а останній – 30 червня. Однак, місцеві органи влади мають широкі повноваження в організації освітнього процесу, враховуючи безпекову ситуацію в регіонах.

Хто ініціював зміни

Обласним адміністраціям доручено забезпечити безпеку учнів та вчителів. Вони можуть самостійно визначати дати початку та тривалість канікул, змінювати розклад уроків і навіть запроваджувати шестиденний навчальний тиждень.

У червні Міністерство освіти та науки дозволило місцевим органам влади самостійно визначати дату початку навчального року. Деякі регіони вже скористалися цим правом. Чернівецька область першою перенесла початок навчального року – тут заняття розпочнуться 19 серпня, а завершаться 6 червня.

Канікули будуть рідше

Багато міст планують скасувати традиційні осінні та весняні канікули, перейшовши на формат двох семестрів. Перший семестр триватиме з 19 серпня до 29 листопада, а другий – з 3 лютого до 6 червня.

Таким чином, кожен регіон зможе адаптувати навчальний процес під свої потреби, забезпечуючи безпеку та комфорт учнів і вчителів.