Виселення понад 12 тисяч безпритульних з Парижа перед Олімпійськими іграми

Напередодні Олімпійських ігор, які відбудуться в Парижі, було виселено більше 12 тисяч безпритульних осіб. З квітня минулого року в столиці Франції триває “чистка”, під час якої виселили 12 545 осіб, серед яких прохачі притулку, сім’ї з дітьми, люди, що перебувають у скрутному становищі, наркозалежні та секс-працівники.

Як влада вирішує проблему

Виселених осіб перевезли в населені пункти недалеко від Парижа, де створили спеціальні центри тимчасового розміщення. Проте, громадські працівники критикують таке рішення влади, стверджуючи, що це лише приховує проблему. Один з активістів зазначив: “Якби це дійсно було гідним вирішенням проблеми, люди б боролися за те, щоб потрапити в ці автобуси. Але вони цього не роблять. Ми робимо їхнє життя і життя тих, хто їх підтримує, неможливим”.

Хоча може здатися, що такі заходи занадто жорсткі, варто памʼятати: виселення безпритульних – загальна практика багатьох країн перед масштабними міжнародними заходами, просто вона найчастіше залишається поза зоною уваги світових ЗМІ.

Реакція місцевої влади

Мер Парижа Анн Ідальго теж не цілком вдоволена таким підходом. Вона заявила, що мерія просила уряд розробити надійний план розміщення приблизно 3600 осіб, які роками живуть на вулицях столиці. Ідальго наголошувала, що нікого не можна змушувати залишати місто. Вона висловила обурення тим, що це перекладають на міську владу: “Це не наша роль і не наша відповідальність, і ми вже робимо більше, ніж можемо, у пошуку термінового житла для вразливих категорій людей. Щотижня ми поселяємо сім’ї в будинки”.

Соціальна чистка та Олімпійські ігри

Варто зазначити, що міста Франції, які беруть участь в Олімпійських іграх, зазнали “соціальної чистки”, спрямованої на приховування бідності. З Парижа перед Олімпіадою активно прибирають табори безпритульних. Про це пише Daily Mail.

Заклик українських спортсменів

Понад 200 українських атлетів підписали відкритий лист до президента Франції Емманюеля Макрона, мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та до голови Оргкомітету Олімпійських ігор 2024 Тоні Естанге. Вони просять заблокувати можливість росіянам, які підтримують війну, брати участь в Олімпійських іграх у Парижі.

Ці дії та заходи викликають неоднозначні реакції та критику з боку громадськості, активістів та місцевої влади, ставлячи під сумнів ефективність та гуманність такого підходу до вирішення проблеми безпритульності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *