Макрон хоче стати авторитетом для Сі Цзіньпіна: чи здатний він вплинути на завершення війни?

Президент Франції Еммануель Макрон вирішив використати своє близьке ставлення до китайського лідера Сі Цзіньпіна для впливу на Володимира Путіна та завершення війни в Україні.

Щоб зробити це, в першу чергу треба налагодити особисті стосунки з очільником Китаю, адже саме особисте ставлення – запорука успіху під час будь-яких переговорів і дипломатичної роботи. На це і робить ставку француз.

Проте, Макрон має намір не лише розширити свої особисті зв’язки з китайським лідером під час його візиту до Франції, але й закликати Сі Цзіньпіна вплинути на Путіна, щоб завершити конфлікт. Зокрема, Макрон планує обговорити це питання під час вечері в Парижі та під час відвідин у Франції, Сербії та Угорщині. Заплановано цілий ряд заходів на найвищому рівні, отже, офільник Франції налаштований дуже серйозно і, здається, докладе всіх зусиль, щоб таки осягнути свою мету.

Крім того, Макрон прагне привернути китайські інвестиції у сектор виробництва електронних акумуляторів у Франції. Наразі французький президент активно готується до зустрічі з китайським колегою та намагається використати всі можливості для мирного врегулювання конфлікту в Україні. Зробити щось позитивне для своєї країни під час вирішення проблем двох ворогів – раціональне рішення.

Зазначимо, що від початку війни в Україні Китай не виступив з осудом дій Росії та не ввів проти неї санкцій. Натомість, Китай збільшив співпрацю з Росією, що викликає занепокоєння у США. Вашингтон готовий до нових санкцій проти Китаю в разі підтвердження його допомоги російській оборонній промисловості.

Вже скоро ми побачимо, чи вдасться Макрону те, що він запланував. І якщо вдасться, це буде дуже вагомий крок до європейського лідерства не лише особисто політика, а і всієї Франції, тож гра варта зусиль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *