Росія відповіла на пропозицію щодо участі у новому саміті миру

Україна прагне провести другий Саміт миру з Росією до президентських виборів у США в листопаді. Це важливе питання, оскільки повернення Дональда Трампа до влади може вплинути на перспективи продовження військової підтримки від Америки.

Реальність чи вигадки

Українські чиновники підтвердили ці плани та наголосили на необхідності ретельної підготовки і чітких цілей для зустрічі, щоб виправдати очікування західних союзників. На попередньому саміті у Швейцарії обговорювались такі важливі теми, як ядерна безпека, продовольча безпека та повернення викрадених дітей.

Президент Зеленський закликав США допомогти в організації другого саміту, щоб надати йому більшої сили та значимості. Однак, американські чиновники не впевнені, чи вдасться провести цю зустріч.

Кремль відреагував

Москві, однак, не подобається “риторика Саміту”. Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін заявив, що Росія не братиме участі в саміті через його “ультимативну” риторику. Він також зазначив, що Москва бачить у цьому заході спробу Києва та Заходу реабілітуватися після “провалу” у Швейцарії. За словами Галузіна, Росія не приймає ультиматуми, які пропонуються у “формулі Зеленського”.

Конкретне місце проведення саміту наразі не визначено, але, як наголосив Галузін, “географія не має значення”.