Спільні болі і інтереси: Зеленський і Макрон зустрінуться в Парижі для переговорів

Стало відомо, що президенти України і Франції запланували переговори на поточному тижні. Про це повідомили з Єлисейського палацу. Війна в Україні і Олімпійські ігри в Парижі мають більше спільного, ніж може здатися на перший погляд. На порядку денному багато питань, які крутяться навколо однієї осі – загрози з боку Росії.

В першу чергу буде обговорено посилення захисту від російських агресорів. За останній рік позиція Макрона щодо дій Кремля від помірно нейтральної змінилася на різко категоричну, після чого він перейшов у статус відвертого ворога Путіна. На цьому тлі дипломатична робота українського уряду в даному напрямку не просто триває, а й має непоганий ефект. Допомога, яку Париж готовий надати Києву, постійно збільшується. 

Проте не лише Франція зараз виявилася корисною для України, а й навпаки. Так, загрози з боку Росії напередодні Олімпіади зростають майже щодня, і саме українська сторона може найкраще проконсультувати Париж в безпековому секторі щодо запобігання можливим терористичним атакам та іншим ризикованим моментам. 

Отже, зустріч планується дуже насичена і продуктивна. За лаштунками говорять, що також переговори стосуватимуться того, чи вдасться французька сторона до крайніх заходів, таких як надсилання своїх військових підрозділів на територію України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *