Хоч якась конкретика: команда Трампа озвучила Мирний план для України

Два основні радники Дональда Трампа – Кіт Келлог та Фред Флейц представили йому стратегію припинення російсько-української війни, яку буде реалізовано у разі його перемоги на виборах. Як повідомляє Reuters, план передбачає продовження військової допомоги Україні за умови, що Київ розпочне мирні переговори з Москвою.

Попередження для Росії

США також попередять Росію, що відмова від переговорів призведе до посилення американської військової підтримки України. Це озвучив Кіт Келлог в інтерв’ю. За словами Келлога та Флейца, важливо швидко організувати мирні переговори між Росією та Україною для укладання перемир’я на основі поточної лінії фронту.

Келлог та Флейц представили свій план Трампу, і, за словами Флейца, він позитивно відреагував. Однак, аналітики застерігають: офіційними заявами вважаються лише ті, що зроблені самим Трампом або уповноваженими членами його кампанії.

Потенційна Зміна Політики США

Якщо Трамп переможе на виборах, це може стати серйозним зрушенням у політиці США щодо України. План, розроблений Келлогом і Флейцем, є найбільш детальним серед усіх пропозицій Трампа, які обіцяють швидко врегулювати конфлікт.

Кремль та Міністерство закордонних справ України поки що не коментують цей план. Трамп неодноразово заявляв, що зможе завершити війну за 24 години, проте не розкривав деталей.

Добре це чи погано для України

За словами Флейца, план не вимагає від України формального поступлення територією, хоча відновлення повного контролю над усією територією найближчим часом малоймовірне. Келлог і Флейц зазначили, що для тривалого миру потрібні додаткові гарантії безпеки, включаючи значне озброєння України.

У команді президента Байдена вважають, що Трамп не зацікавлений у протистоянні Путіну. Вони наголошують, що Трамп часто хвалить Путіна і не має наміру боротися за демократію.

Деякі аналітики стурбовані, що план Келлога і Флейца може дати Москві перевагу у переговорах. Вони вважають, що запропонований процес фактично змушує Україну відмовитися від територій, окупованих Росією.