Знову зміни: початок навчального року для українських школярів і студентів вчергове переносять

На фоні війни і енергетичних проблем українська система освіти продовжує шукати найкращі варіанти, щоб діти України отримували знання без огляду на непросту ситуацію. Пошуки рішень тривають, що призводить до деякої хаотичності рішень і швидких змін. Зараз знову планують змінити графік навчального року. 

Навчання у серпні та по суботах

В кінці травня українським вишам, коледжам та училищам рекомендовано почати навчальний рік у серпні. Окрім цього, навчання радять організувати по суботах у теплі місяці навчального року.

Коли почнеться навчальний рік у школах

Голова МОН України Оксен Лісовий розповів про початок навчального року у школах. Зважаючи на проблеми з електропостачанням та опаленням, навчальний рік у школах не розпочинатиметься раніше. Про це Лісовий заявив під час “Години запитань до уряду”, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Контракти.UA.

Зміни в розкладі уроків

Лісовий зазначив, що розклад занять буде скореговано, щоб уникнути проблем з електропостачанням. Зокрема, у школах, де немає позмінного навчання, початок уроків буде зміщено на 10:00. МОН наразі працює над відповідними рекомендаціями.

Проблеми з електроенергією

Близько 30% українських шкіл обладнані технічними засобами для генерації електроенергії. За вирішення цих питань відповідає місцева влада. У випадках крайньої необхідності буде впроваджено змішане або онлайн навчання під час пікових складних періодів, підкреслив міністр.