Навіть Папа Римський не витримав: дискусія про навчання геїв в духовних семінаріях пішла не туди

Папа Римський Франциск вжив лайливе слово під час закритої зустрічі з єпископами, на якій обговорювали питання допуску відкритих геїв до навчання в католицьких семінаріях. Під час цієї зустрічі, що була частиною Італійської єпископської конференції (CIE), Папа висловився проти цієї ініціативи, використовуючи італійське слово “frociaggine”, яке є вульгарним терміном для опису гомосексуальних стосунків.

Деякі єпископи стверджують, що Папа Франциск, можливо, використовував це слово жартома і не усвідомлював його образливого характеру. Водночас, речник Ватикану відмовився коментувати цей інцидент.

Цей випадок викликав значний резонанс, зокрема через те, що питання допуску відкритих геїв до семінарій є делікатною і спірною темою в католицькій церкві. Дискусії навколо цього питання тривають вже деякий час, і вони відображають ширші дебати про ставлення церкви до ЛГБТ+ спільноти.

Також варто зазначити, що нещодавно держсекретар Ватикану, кардинал П’єтро Паролін, уточнив заяву Папи Римського щодо заклику України до переговорів з Росією. Крім того, Міністерство закордонних справ України 11 березня висловило претензії Апостольському нунцію в Україні Вісвальдасу Кульбокасу через нові скандальні заяви Папи Римського.

Ці події підкреслюють складність і суперечливість політики Ватикану як у внутрішньоцерковних, так і в міжнародних справах, що часто викликає бурхливі реакції та дискусії як серед вірян, так і серед світової спільноти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *