На кожній держбудівлі – сонячні панелі: план України на найближчий рік

В Україні до кінця наступного року всі громадські будівлі будуть обладнані сонячними панелями з системами зберігання енергії. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук під час ефіру на національному телемарафоні. Вона нагадала, що уряд раніше ухвалив рішення про обов’язкове встановлення таких систем на всіх державних будівлях до кінця 2025 року, але тепер цей термін значно скорочено.

Рішення охоплює всі установи, включаючи міністерства, відомства, агентства, а також обласні військові адміністрації, які мають забезпечити встановлення сонячних панелей. Це робиться не лише для підвищення енергонезалежності критичної інфраструктури, але й для зміцнення енергетичної безпеки кожного українця.

Крім того, уряд України оновив механізм державного фінансування для громадян, які хочуть обладнати свої домогосподарства установками для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел. Це ще один крок до того, щоб Україна стала більш енергонезалежною та екологічно стійкою, підтримуючи перехід до зеленої енергетики. Встановлення таких систем дозволить не тільки знизити залежність від традиційних джерел енергії, але й забезпечити стабільне енергопостачання навіть у разі кризових ситуацій.