Бахмутський напрямок палає: ЗСУ взяли Кліщіївку

Хоча кожен населений пункт на окупованих землях є важливим, Кліщіївка виділяється на загальному фоні, саме тому її звільнення – особлива подія. Чому це село таке важливе і що дасть для подальшого контрнаступу?

Звідки новина

Міноборони ЗСУ поки що не розповсюдило цю новину, бо на остаточну зачистку території потрібно трохи часу. Однак росіяни в Телеграм-каналах першими оприлюднили інформацію про відступ. 

Треба зазначити, що такий розвиток подій закономірний, бо за кілька днів до цього під контроль української армії було взято навколишні села, тому Кліщіївка залишилась в глибокому оточенні. Це було питання кількох днів.

Поразка Кадирова

Точка на карті бойових дій стала пульсуючою ще з початку липня. 10 числа Кадиров повідомив, що для захисту цього населеного пункту перекинуто кадирівців із загону швидкого реагування “АХМАТ”.

Президент Чечні похизувався тим, що таке переміщення – свідоцтво боєздатності найвищої якості, яку прекрасно усвідомлює Генштаб, і прояв найвищої довіри та відзнаки. Саме тому поразка під Кліщіївкою боляче допікає Кадирову. 

Чому Кліщіївка важлива

Цей населений пункт знаходиться на південь від Бахмута. Його взяття фактично означає перерізання важливої траси для постачання російським підрозділам всього необхідного. Після цього ймовірніше всього сили ЗСУ повернуть в бік Соледара. На цьому ж напрямку розташовано і Бахмут. 

Раніше військові експерти казали, що взяття Бахмута напряму залежить від взяття під контроль Кліщіївки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *