В Україні розробили спецплан на випадок смерті Зеленського

Ліквідація Президента України була одним з важливих завдань Росії в перші тижні після початку повномасштабного вторгнення. Спроби не вщухають і досі. Саме тому Київ давно розробив план на випадок смерті Зеленського.

Небезпечні жарти

Перша спроба замаху на Зеленського відбулась ще задовго до президентства: тоді він пожартував про Кадирова у КВК, і чеченському лідеру це не сподобалось. З моменту, коли колишній КВК-шник став урядовцем, намагання ліквідації стали майже буденністю.

Сценарій Кремля

В момент особливої напруги на фоні повномасштабного нападу РФ сценарій мусив бути таким:

  • смерть Президента України (і інших високопосадовців);
  • паніка серед населення;
  • швидке встановлення маріонеткового уряду, який буде керуватися з Москви.

В перші дні нападу завдання щодо ліквідації було поставлене загонам кадирівців, але його виконанню перешкодили звичайні загони української тероборони.

 Український Фідель Кастро

Спроби замахів були зроблені більше 10 разів, і це лише офіційно підтверджена інформація. Загалом на Зеленського лише до весни 2022 року було здійснено замахів майже стільки, скільки свого часу на Фіделя Кастро, який перешкоджав багатьом.

Інформація про замахи станом на сьогодні поки що залишається секретною.

Проколи Росії

В чому ж причини провалів операцій з ліквідації Президента України? Їх декілька:

  • Путін намагається контролювати всіх, навіть довірених осіб. Для цього в ФСБ була створена група, якій був відомий кожен крок Кадирова. Завдяки налагодженим звʼязкам розвідуправління з ФСБ українська сторона отримувала дані про підготовку замахів.
  • Внутрішня боротьба за владу у російському військовому керівництві, яке намагається невілювати можливі успіхи у завданнях своїх противників, співпрацюючи з українськими спецслужбами. 
  • Своєчасна ліквідація ДРГ на підступах до урядового кварталу.

Найгірший сценарій

Незважаючи на ефективну роботу уряд готується до різних сценаріїв. Не виключення і смерть Зеленського. В цьому випадку є план, згідно якого в межах Конституції функції Президента України виконуватиме голова Верховної Ради (зараз ним є Руслан Стефанчук). 

По суті управляти буде “колективний уряд”, до складу якого війдуть:

  • голова ВР Руслан Стефанчук;
  • керівник офісу АП Андрій Єрмак;
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба;
  • голова Міністерства Оборони Олексій Резніков.

Головнокомандуючий Збройними Силами України Залужний залишиться на своїй посаді, оскільки в даній ситуації саме він відіграє ключову роль обороноздатності країни. Тому замахи на Залужного теж не є чимось нереальним. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *