В Швейцарії вважають, що 2023 рік не буде для України переможним

Тривожний прогноз зробили швейцарські спецслужби про закінчення війни в Україні. Там вважають, що війна в цьому році не завершиться. До такої думки приєдналися і деякі інші міжнародні організації та розвідслужби.

В доповіді зазначено, що більшість даних і інформації, яка є в наявності, вказують: конфлікт буде тривалим.

Основними в доповіді є такі тези:

  • Паралельно з затягуванням строків війни на Київ збільшиться тиск з боку Заходу з вимогами проведення переговорів про припинення вогню.
  • Явні невдачі Росії на фронті не стануть причиною того, щоб Президент РФ відмовився від початкових планів щодо України.

Скоріше за все, помилки перших 1,5 років буде проаналізовано і розроблено іншу стратегію. 

ООН ще більше непокоїться

Генсекретар ООН Гуттеріш теж висловлюється в такому ключі. Він заявляє, що з боку РФ буде ескалація ситуації. Шанси на мир, досягнутий переговорним шляхом, зараз на нулі. З кожним місяцем це стає все очевидніше. Те, що Росія вдаватиметься до все більш жахливих заходів, теж дуже ймовірно.

Дружний хор голосів

Таку думку поділяють і британські аналітики. Вони кажуть, що конфлікт триватиме в 2024 році, і коли війна закінчиться, поки що невідомо. 

Росія виказує всі признаки того, що серйозно готується до затяжної війни. Україна поки має намір відвойовувати всі території до кордонів в 1991 року. Проте, здатність до оборони наразі повністю залежить від допомоги Заходу, а тим більше – здатність до відвоювання своїх земель. Саме тому фінал може наступити в будь-який момент, коли це вирішить Захід.

Перемога України (навіть не в 2023 році) – це лише один з чотирьох основних варіантів фіналу війни, які зараз вважають можливими як українські, так і іноземні аналітики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *