Готуватися до повторного наступу на Київ: співробітник української розвідки закликає киян почати підготовку

Про те, що  росіяни не змінили справжньої мети свого вторгнення, українські політики нагадують постійно. Взяти Київ – одна з ключових задач, яка докорінним чином змінила б хід війни. Український розвідник Олександр Нємков порадив киянам вже зараз подумати над посиленням власної оборони, якщо вони не хочуть під час ймовірного повторного наступу отримати результат, який спостерігали минулої весни в Бучі.

Як підготуватися

Нємков – не лише розвідник, а й учасник авіапрориву на “Азовсталь”. Він чотири місяці був в російському полоні, після чого повернувся в Україну. Олександр каже, що наразі не можна бути впевненим у зміні основного плану росіян, тому повторна атака по Києву зі спробою остаточно захопити його ймовірна.

Долучитися до лав армії зможуть не всі, і це цілком логічно. Поради, як стати корисним і ефективним для ЗСУ, можуть застосувати практично всі, незалежно від статі та віку:

  1. Опанувати культуру поводження зі зброєю – на це варто звернути увагу не лише чоловікам, а й жінкам.
  2. Знати принципи надання першої допомоги як собі, так і іншим.

Мати принаймі для себе турнікети, знеболювальне, запас вдома питної води, їжі – ось таким простим чином може підготуватися кожен. Мати сірники, балон з газом для приготування їжі – краще в кожному домогосподарстві. Важливість такої підготовки неможливо оцінити до початку бойових дій або окупації, але насправді нехтування такими порадами коштує потім сотень і тисяч життів.

Ще один важливий пункт – це готовність замінити тих, хто зараз перебуває на фронті. Раніше чи пізніше, однак це доведеться зробити, але чим раніше, тим це буде ефективніше. 

Ким замінити

Вже відомо про плани щодо кількості чоловіків, яких планують призвати за першу половину наступного року в українську армію. За шість місяців хочуть залучити щонайменше 20 тисяч людей. В ідеалі хотіли б поповнювати лави ЗСУ щомісяця на 20 тисяч осіб, такий темп дав би змогу повністю відновити втрати за майже 2 роки війни і нормально готувати резерв. 

Є інформація, що зараз на території України перебуває приблизно 420 тисяч російських солдат: це як ті, хто задіяний в бойових діях, так і військовослужбовці в тилу, розташованому недалеко фронту. Саме для того, щоб якісно протистояти просуванню ворога вглиб країни і запобігти наступу на Київ, потрібно поновлювати особовий склад. Чим раніше це зрозуміють у відносно “спокійних” містах України, в тому числі і в Києві, тим краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *