Дружина Президента України прибула в Велику Британію на коронацію Його Величності Чарльза ІІІ

Коронація монарха назначена на 6 травня. Місцем проведення традиційно буде Вестмінстерське абатство. На подію, яка є надважливою для країни, приїдуть голови держав з різних кінців світу. Володимир Зеленський через війну не зможе відвідати церемонію, однак, від України буде присутня Перша леді Олена Зеленська.

Останнього разу така подія відбувалася в Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії 70 років тому. 

Жіночі посиденьки

Представниця України прибула завчасно і відвідала дружину Премʼєр-міністра Акшати Мурті. Їй Олена подякувала за організацію цьогорічного Євробачення у Великій Британії, місцем проведення якого Україна не може стати через війну, що триває.

Там же Зеленська вручила Акшаті запрошення на саміт перших леді та джентльменів, якій відбудеться рівно через 4 місяці після коронації в Києві.  Його основною темою буде ментальне здоровʼя.

Справи культури

Другим пунктом відвідин стала Британська бібліотека, де нещодавно презентували проект “Книжки без кордонів”, ініційований Оленою Зеленською. Для нього створено майже 16 тис книжок, які зможуть читати українські діти, що тимчасово перебувають в Туманному Альбіоні. 

Там же було відкрито проект під назвою “Українська книжна поличка”. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *