Ефектний жест Росії на 9 Травня не вдався: здивування США і розгубленість РФ

Псевдоатака Кремля дронами викликали подив у багатьох експертів. Проте, вже через добу все стало на свої місця: це був лише перший хід в партії під назвою “Ви нас атакували – отримуйте відповідь”. Другий крок був зірваний американською системою ППО. Чому це стало такою несподіванкою як для РФ, так і для США, далі в статті.

Завчасно підготовлений “експромт”

Система Patriot збила ракету “Кинджал”, яка була спрямована у будівлю Верховної Ради України. Якби цього не сталося, відео з моментом руйнації верховного органу владу крутилося б на всіх каналах та в інтернеті якраз під свято, яке стало сакральним до Росії – День Перемоги. Саме тому потрібна була завчасна дивна атака дронів по Кремлю, яка виправдає руйнівний удар по ВР у відповідь. 

Разгадка криється лише в тому, що за один-два дні спланувати таку акцію неможливе, адже лише транспортування снаряду на позиції вимагає більше часу.

Галас у Пентагоні

Система Patriot, надана ЗСУ американцями, використовується для ліквідації балістичних цілей. Однак  її здатність знешкоджувати ракети типу “Кинджал” залишалася теоретичною. Практичні випробування з цього приводу не були проведені, адже їх вартість надовисока. Тому більшість спеціалістів мали сумніви, що це дійсно можливо. 

Однак, тепер зрозуміло: заяви про ефективність у відношенні до “Кинджалів” – це не лише завищені очікування розробників, а реальна спроможність даної техніки в руках висококваліфікованих спеціалістів. Проведено вдалу атаку було самостійно, без американських радників, що дуже вразило Пентагон. Це назвали великим “поверненням інвестицій”.

Чому Росія збентежена

Збиття ракети системою Patriot зруйнувало два твердження, на які дуже тиснула останнім часом російська пропаганда:

  1. Цей гіперзвуковий тип зброї називали таким, що не можна ліквідувати за допомогою ППО.
  2. Стверджували, що “Кинджал”  – це 100% враження цілі, щодо якої її застосували.

Тепер обидва твердження виглядають безглуздо, особливо, враховуючи те, як часто їх використовували останніми місяцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *