Зеленський про перспективу затягування війни з Росією

Зеленський у своєму зверненні розповів про те, чого боїться кожен українець – про перспективу затягування війни. 

Треба більше

Володимир Зеленський подякував партнерам за підтримку. Він зазначив, що її достатньо, аби Україна не пала, але недостатньо, щоб закінчити війну. І йдеться не лише про техніку та озброєння, а й про фінансову допомогу економіці. Саме світ може не допустити затяжної війни.

Що кажуть експерти

Нажаль, зараз саме такий сценарій є найімовірнішим, і при ньому катастрофічне виснаження обох сторін неминуче. Небажання визнати свою поразку ні одним табором, ні іншим, приведе до заморожування конфлікту або до його кволого продовження на довгі роки. 

Найчастіше в таких випадках допомагає зовнішній тиск, як було у випадку бомбардувань Сербії з боку США при агресії щодо Косово. Але в російсько-українській війні це неможливо, адже Росія – ядерна держава. 

Економіка вирішує все

У затяжній війні завжди програє та країна, економіка якої перша буде вщент зруйнована. Україні допомагає Європа і США, однак, економіка Росії досить стійка. Санкції не дали очікуваного ефекту: за минулий рік її економічний упадок становить лише 2%. Так сталось через певну ізоляцію РФ з 2014 року, яка дозволила цій крваїні стати централізованою на внутрішньому ринку споживання. 

Звичайно, рівень життя середнього росіянина знизився, але навіть у Північній Кореї, де справи ще гірші, це нічого не вирішує.  

Путін не піде назад

Результат цієї війни занадто важливий для Кремля, бо він став питанням престижу і політичної репутації Путіна. Чим більше втрат зазнає Росія у цій операції, тим важче йому признати поразку. 

Всі вищезгадані фактори скоріш за все приведуть во так званої “вічної війни”, в ході якої конфронтація то спалахуватиме, то пригасатиме. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *