Командиру, який “здав” у полон майже 300 українських солдат, оголошено підозру в державній зраді

В жахливому злочині можуть звинуватити керівника 501-го батальйону морських піхотинців. Справа, яка коштувала волі 277 військовим, вражає.

Організатор зради

Ще в квітні 2022 року в російських джерелах масово розповсюджувалась інформація про нібито добровільну здачу в полон морських піхотинців, які з лютого обороняли Маріуполь. Справжні деталі справи стали відомі трохи згодом.

Начальник речової служби, який народився у Бердянську, мав змову з армією РФ. Морпіхи його батальйону опинились в оточенні, були в скрутній ситуації, тому він вмовив командира скласти зброю, не пручатися і здати 277 солдат в полон.

Як вчинили б військові, якби насправді знали, що відбувається, невідомо, адже їм правду не розповіли. Натомість вони отримали команду приступити до дислокації, тому вважали, що просто змінюють позиції. Однак їх перемістили на територію Донецької області, підконтрольну армії РФ.

Перший етап встановлення правди

Цим військовим Україною було оголошено підозру в дезертирстві. Проте, коли правда сплила, звинувачення скасували. Після цього статус полонених змінився, виплати їх родинам поновили, як і повинно бути в разі потрапляння солдат до списків військовополонених. 

Де зараз зрадник

Після здійснення зради начальник речової служби відбув на окуповані території Запорізької області, а саме – в Бердянськ, звідки він родом. В цьому місті він продовжив зрадницьку діяльність в двох напрямках, а саме:

  • закликав військовослужбовців ЗСУ переходити на сторону армії РФ;
  • пропонував за гроші передавати інформацію ворожій армії про місця дислокації ЗСУ, переміщення військової техніки тощо.

Прізвище та імʼя зрадника наразі не оголошується. Йому загрожує довічне увʼязнення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *