Крим можуть звільнити раніше, ніж Донбас чи Луганщину

Американська розвідка заявила, що значних успіхів під час весняного контрнаступу Україна не досягне. Окрім того, в США вважають, що зі встановленням сухої погоди РФ почне наступ відразу по декількох напрямках. Це прокоментував начальник ГУР Буданов. Також він висловився щодо звільнення Криму.

Експерти багато говорять про те, що в разі невдалого контрнаступу військова допомога Україні від інших країн зменшиться, і почнеться значний тиск, направлений на пошуки компромісу між Києвом і Москвою. Буданов зазначив, що це марні сподівання противника, адже підтримка не закінчиться навіть в разі незначних успіхів.

Також він відкинув думку про те, що недостатнє надання озброєння цієї весни може змусити Київ відмовитись від контрнаступу. Операція відбудеться у будь якому разі, просто план буде відштовхуватись від того, що є в наявності. 

Багато галасу з нічого

Ще один спірний момент – занадто велика увага до контрнаступу у медіа. Буданов каже, що ефект цього явища подвійний:

  • Негатив у тому, що занадто багато інформації просочується назовні, до того ж росте моральний тиск на ЗСУ.
  • Позитивний момент – моральне “розхитування” російських солдат. Те, що вони дедалі більше бояться наступу, видно в пабліках і соцмережах.

Тобто, результат надмірного розголосу не такий великий, як дехто думає, бо негативні і позитивні моменти зрівноважують одне одного.

Крим як фінальний акорд

Також Буданов зазначив дуже важливу річ: сценарій, який зазвичай розглядають із звільненням Криму в останню чергу, не обовʼязково відбудеться. Можливо, його звільнять раніше, ніж всі території Донбасу чи Луганщини. Головне, що фінальним акордом цієї війни стане останній крок у звільненні українських територій до кордонів 1991 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *