Мобілізація в Україні набере обертів: видання Washington Post надало прогноз

У тих, хто ще не потрапив до лав ЗСУ, немає приводу розслаблятися, адже мобілізація у 2023 році стане активнішою. Такий аналіз надали у статті, виходячи з інформації, яка була “злита” з Пентагону. Там же йдеться про те, що війна цього року не скінчиться.

Обіцянки – цяцянки

У статті зазначається, що наразі жодна зі сторін не має конкретної переваги, і ситуація лише поглибиться через те, що ЗСУ так і не отримає все озброєння, яке їй офіційно було обіцяне. Саме це стане причиною того, що Україна особливо не просунеться на фронті. 

Другий момент – мобілізація. Офіційний Київ з початку війни втримувався від повної мобілізації. Це було раціонально з ряду факторів:

  • такі дії викликали б ще більшу паніку у населення;
  • у наявності вистачало кваліфікованих військових;
  • велику армію важко утримувати фінансово.

Зараз ряди військовослужбовців порідшали, їх треба поповнювати. Особливо актуально це перед теплим сезоном, коли традиційно бойові дії стають більш активними, ніж в холодні місяці. Саме через це планується початок призову юнаків 18-27 років, на яких раніше не робили акцент.     

Третя хвиля мобілізації

Дві хвилі вже відбулись, і кожній з них були притаманні свої риси:

  • перша – на початку брали людей, які мають бойовий досвід, високо вмотивованих;
  • друга – кінець 2022-початок 2023, вона була викликана дефіцитом кадрів і вже відчувався примус і ріст кількості перекосів.

Третя обіцяє стати більш жорсткою: будуть масово знімати “броні” на підприємствах, відстрочки за станом здоровʼя та ін. При цьому війна до 2024 року не закінчиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *