Мовчання – золото: російські пропагандисти здали місцерозташування ППО біля резиденції Президента

Одна з головних задач українських розвідслужб для успіху повітряних атак над територією Росії – розвідування місць установки ППО. Саме таке озброєння ліквідується в першу чергу, адже воно перешкоджає атакам по надважливим обʼєктам. Однак, бажання пропагандистів похвалитися своїми досягненнями зіграло з ними злий жарт.

Кажуть: “Щастя любить тишу”. Війна – також. І в Росії впевнились в цьому на власному невтішному досвіді. 

Захистити найдорожче

Лише тиждень тому телеканал “Росія”, який має багатомільйонну глядацьку аудиторію, випустив сюжет про те, що в Москві будується масштабний майданчик для самохідних зенітно-ракетних і зенітно-артилерійських систем середньої дальності “Панцир С-1”. 

У відеороліку були кадри з майданчика, і по ним легко змогли вирахувати розташування: місце знаходиться на відстані 10 км від резиденції Президента РФ в Ново-Огарьово на Рубльовці. Сюжет  дозволив з точністю дізнатися, що системи стоять у висілку Заріччя у Підмосковʼї. Їх функція – захист Путіна від атак з повітря. 

Зробити ненадійне ще більш ненадійним

Перші зенітно-артилерійські системи тут знаходяться з січня 2023 року, але зараз майданчик вдосконалили і зробили стаціонарним. Для надійності територія захищена парканом. Велике питання, як тепер можна зробити ці системи ППО невразливими. Одночасної атаки по ним і по резиденції Путіна буде достатньо, щоб цей захист був неефективним.

Подібні системи встановлені на даху будівлі Міністерства оборони в самому центрі Москви, але відбити атаку українського БПлА вони так і не змогли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *