Неочікуваний поворот у Бєлгороді: Росія відступає

Початок операції російських легіонів у Бєлгородській області був неочікуваним і зухвалим. Навіть ті, хто радів початку операції, усвідомлювали: потенціал повстанців занадто малий, щоб досягнути значних успіхів. Чекали, що росармія придушить операцію за добу чи дві. Однак, пройшло 4 дні, а успіхів російська влада не має, навіть навпаки. Що там відбувається зараз і які наслідки повстання зазначають політологи?

Хто бере верх

Наразі відомо, що російська армія відступила з кількох десятків населених пунктів Бєлгородської області. Там працюють два угруповання: “Російський добровольчий корпус” і “Свобода Росії”. 

Дані надає управління розвідки Міноборони України. Повний перелік назв населених пунктів поки що недоступний. 

To be continued

Повстання не лише не придушено, воно ще й набирає обертів. Ті міста, які розташовані найближче до українського кордону Бєлгородської області, наразі фактично без влади, оскільки російська влада відступила, а нова тут ще не встановлена. Повстанці ж зайняті подальшими військовими діями. 

Зазначається, що активних бойових дій в цьому регіоні немає. Це пояснюється тим, що основні сили росіармії зосереджено на окупованих територіях України. Така позиція робить РФ вразливою щодо повстання в Бєлгородській області.

Географія конфлікту

Розвідка Міністерства оборони України зазначає: діяльність повстанчих груп триває не лише в прикордонних областях, а і у столичному регіоні. Там вона відбувається на підпільному рівні. Активних бойових дій немає, оскільки Кремль сподівається розвʼязувати питання поетапно: першочерговою задачею наразі є територія України, а Бєлгородську проблему вирішено локалізувати і не допустити “розливу” спротиву на інші регіони.

Наслідки

Для світової спільноти події в Бєлгороді показали кілька моментів:

  • армія РФ може діяти лише локально, на інші фронти її потенціалу недостатньо;
  • захист власних кордонів для Росії наразі неможливий;
  • через паузу у відповіді російської влади повстання може розлитися на інші регіони Росії.

Висновки зроблено. Для російської влади почався особливо небезпечний період, адже будь-які сепаратистські рухи зараз можуть синхронізуватися і привести до радикальних змін в РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *