Путіну більше не доповідають новини про невдачі на фронті

Президент Росії певний час не чує реальних новин про українсько-російську війну, і причина цьому – він сам. Це сталося через те, що Путін не вміє справлятися з негативними реакціями і роздратуванням, коли існуюча ситуація йде в розріз з парадигмою в його голові. 

Алгоритм відсторонення

Оточення Путіна зазначає, що вже кілька місяців поспіль психологічний стан Президента РФ не дуже стабільний, а найбільш деструктивну дію на нього мають погані новини щодо так званої СВО. На нарадах чи під час спілкування з військовим керівництвом довгий час знаходились особи, які справедливо висвітлювали проблеми і невдачі, проте стикались з повним запереченням дійсності від першої особи держави.

Його поведінка завжди вкладалась в один з таких алгоритмів:

  • Путін з великим роздратуванням відповідав, що доповідач потрапив під прямий вплив західної пропаганди і дуже перебільшує проблеми.
  • Президент зазначав, що йому доносять спотворену інформацію, або помиляються, адже інші учасники подій висвітлюють все правдиво, тобто, позитивніше. 

         Після спроб розповісти про істинну ситуацію, “правдолюбця” надовго ізолювали з оточення Путіна. Чи робилось це за вказівкою самого Президента, чи його вірних “васалів”, не відомо.

Час позитивних новин

Навпаки, ті особи, які свідомо розповідали про неіснуючі успіхи на фронтах України, ставали більш наближеними і впливовими. При цьому іноді приймалась тактика доносити про невдачі, проте, одразу ж підкреслювати, яку несуттєву це відіграє роль і не має впливу на загальний перебіг подій.

Таким чином прірва між дійсністю та реальністю для президента РФ збільшується. Чи має шанс військове керівництво на виправлення помилок і вирішення проблем , ігноруючи їх, – питання риторичне. Вакуум позитивних новин перетворився на отруту, яка повільно, але невблаганно діє на армію РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *