Путін неочікувано сказав народу Росії правду

Атака по Москві стала закономірною причиною панічних настроїв серед росіян. Щоб зупинити паніку, уряд розробив низку заходів. Але склалось враження, що вони настільки непослідовні, наче і сам уряд треба було заспокоїти перш, ніж робити якісь кроки в цьому напрямку. 

Путін взяв удар на себе

Буквально через кілька годин після події Президент Росії офіційно звернувся до своїх громадян. Важливими постулатами його промови були такі:

  • Контролювати територію всієї РФ ППО не взмозі, адже країна велика, і вороги завжди зможуть атакувати з непередбачених напрямків.
  • Відповідь буде, але поки уряд думає, що саме зробити в ситуації, яка склалася. 

Сказати, що це заспокоїло росіян, важко, адже невизначеність і повна втрата контролю над тим, що відбувається, чітко проступили у зверненні Путіна.

Схаменулися

Але вже через кілька годин уряд схаменувся і зрозумів, що краще і надалі втілювати політику “все йде за планом”. Саме тому державним ЗМІ заборонили в будь-який спосіб повідомляти про те, що російська ППО нездатна зупинити атаки дронів.

Щоб заборона діяла систематично, від Кремля розіслали рекомендації ЗМІ з приводу того, як правильно розповідати про атаку по Москві. Основні пункти методичок:

  • треба акцентувати увагу на “вдалій роботі” російських ППО;
  • відмітити негайну реакцію на події з боку федеральних служб і керівництва Москви та області;
  • підкреслити, що дії керівництва були “якісні та зосереджені”;
  • зазначити, що акція мала на меті психологічну атаку (чим нівелюються фізичні наслідки);
  • наголосити на спокійній і витриманій реакції росіян.

Перед російськими ЗМІ стоїть насправді нелегка задача, адже на фоні того, що сказав у зверненні Президент, такі думки звучать нелогічно. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *