Росіяни терміново евакуюють людей з окупованих територій

Українці з нетерпінням чекають на контрнаступ ЗСУ, однак, терміни початку поки що офіційно не повідомляли. Проте, останніми днями однозначно відбувається щось важливе, про що можна зрозуміти з географії військових новин. Остання надважлива новина повністю розвіяла будь-які сумніви: російська армія вже впевнилась, що контрнаступ почався.

Готувалися завчасно

До контрнаступу готувались обидві сторони: і ЗСУ, і армія РФ. Остання завчасно розробила детальний план евакуації працівників тимчасових окупаційних адміністрацій і їх родин в Крим. Географія підготовки стосувалась таких регіонів:

  • Запорізька область;
  • Херсонська область;
  • Арабатська стрілка.

Не очікуючи на завершення планування, багато колаборантів покинули територію тих міст і сіл, в яких вони працювали, бо там все частіше відбувалися замахи на людей, які пішли на співпрацю з окупантом.

Почалося

5 травня в Запорізькій області вдень розпочалась евакуація, яка стала неприємним сюрпризом для місцевого населення. В першу чергу батькам дітей, які ходять в школу та дитячі садки, повідомили, щоб вони терміново забрали малечу, тому що відбудеться збір і транспортування населення у Бердянськ. 

Через пару годин про це в своєму каналі в Телеграмі офіційно оголосив “Губернатор” Запорізької області Євген Балицький. 

Загалом росіяни планують евакуювати цивільне населення зі значної частини Запорізької області. Вона охоплює 18 населених пунктів, тобто ділянку шириною біля 50 км паралельно нинішньої лінії фронту. 

Крим як бункер

В той же час на території Кримського півострова створюють запас продуктів і питної води в очікуванні ізоляції цієї території. Блокування доступу буде можливе після наступу ЗСУ на Херсонському напрямку та руйнування моста, що з’єднує зараз Крим з Росією. В той же час терміново готують укриття.

Що насправді відбувається

Є дані про те, що росіяни намагаються у Бердянську створити “живий щит” з людей, яких розселять по всьому узбережжі в базах і пансіонатах. Оскільки саме там розташовуються частини перебування російських військ, такий хід унеможливить атаки цієї зони зі сторони ЗСУ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *