Росія не здатна захистити своїх людей від війни – дані Британської розвідки

Влада РФ не справляється з одним із головних завдань держави, а саме – безпекою країни і її громадян. При цьому причиною небезпеки стала вона сама. Такі висновки підтвердили дані британської розвідки, які проаналізували політичні аналітики.

Точні ознаки

Військова британська розвідка виділила кілька основних ознак того, що російська влада неспроможна відгородити своє населення від війни:

  • збільшення шансів бути мобілізованим для участі у війні;
  • часті атаки БПЛА по Москві;
  • збільшення внутрішніх репресій в країні;
  • нещодавнє повстання ПВК “Вагнер”.

Всі ці фактори в сумі чітко вказують на те, що населення перебуває під великим ризиком щодо військових дій. 

Війна – священна?

Останні півроку для влади першочерговим завданням стало змінити законодавство таким чином, щоб чоловіків можна було швидше призвати в армію, і щоб кількість призовників збільшити до можливого максимума.

Це відбувалося в 2 етапи:

  1. Середина липня – Госдума збільшила вік призовників, відсунувши його з 27 до 30 років. 
  2. 24 липня – Президентом РФ підписано закон про віковий ценз резервістів. Тепер їх вік буде підвищено: наприклад, старших офіцерів зможуть призвати аж до 70 років.

Секретна підготовка

Саме резервісти стали основною базою під час так званої “часткової мобілізації”, оголошеної восени 2022 року в Росії. За рахунок цих людей Кремль зміг забезпечити одразу велику кількість живої сили для постачання на фронти в Україні. Оскільки втрати тривають, контингент треба поповнювати і надалі. 

В Росії запевняють, що анонсоване збільшення армії до 1,5 млн осіб ніяк не повʼязане з війною в Україні. Натомість підкреслюють, що це – етап підготовки до “великої війни”. Про що саме йде мова, поки що не пояснюється. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *