Світові лідери починають казати правду про війну в Україні: Дуда став першим

Скептицизм щодо українського контрнаступу Захід озвучувала вже не раз, проте, Анджей Дуда став першим, хто сказав про це прямо і офіційно, називаючи речі своїми іменами. 

За його думкою, сформованою з даних щодо зброї і ресурсів, наданих Києву, Україна не здатна змінити баланс у цій війні.Він підкреслив, що зараз перевага у сучасній військовій техніці безперечно на стороні України, Росія дуже програє по цьому параметру.

Але все псує чисельна перевага Москви у техніці. Її неможливо перебити наявними одиницями, бо різниця занадто велика. З такими ресурсами Україна просто не спроможна на більше. 

Вирок чи спроба врятувати

Така відвертість викликала хвилю критики, адже вона здатна демотивувати українських військовослужбовців і народ. Але в зверненні Дуди було два основні меседжі:

  • Україна не може змінити баланс війни наявним озброєнням;
  • це викликає гостру необхідність активніше надавати техніку. 

Саме командування ЗСУ повідомляє, що їх запити виконано на 15%.

Військові експерти відмічають: у України є підстави розраховувати на збільшення допомоги. І виникли вони не лише через те, що світові лідери починають напряму говорити про це. 

Своя сорочка ближча до тіла

Днями в Запоріжжі російська ракета заатакувала особливий обʼєкт цивільної інфраструктури, а саме – готель Reikartz. Загинули люди, але це відбувається в Запоріжжі постійно і вже давно не викликає особливої реакції світової спільноти.

Але Reikartz наробив галасу серед високопосадовців світового рівня, і ось чому:

  • готель був місцем перебування Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі під час місії до Запорізької атомної станції;
  • тут часто базувалися співробітники ООН та інших неурядових організацій для допомоги постраждалим від російської агресії.

Координаторка ООН в Україні Деніз Браун сповістила, що сама неодноразово зупинялась тут, коли була в Запоріжжі з місіями. 

Абсурдність ситуації полягає в тому, що в цьому готелі в денний час працював міський табір для дітей. Але світових політиків найбільше обурило не це, а те, що Росія атакувала місце, де зупиняються вони. Тож жертвами могли стати саме вони – політики вищої ланки.

В російських новинах після атаки повідомили, що вони поцілили по базі іноземних найманців. Те, що здійснюються обстріли цивільної інфраструктури, Кремль продовжує заперечувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *