Ситуація під Бахмутом змінилась

Битва під Бахмутом – найдовша за час російсько-української війни. Довго ситуація залишалась малодинамічною, проте, зараз все змінилось. 

Словам Пригожина не повірили

Першим про розгром поскаржився Євген Пригожин – голова “вагнерівців”. Він заявив, що справи плачевні. Також сказав, що це можливий початок подальшого руйнування вибудуваних рубежів фронту з боку російської армії.

Джерело, якому можна довіряти

Не дивлячись на те, що зазвичай російські джерела розповсюджують неправдиву інформацію, цього разу вона виявилася такою, що відповідає дійсності. Це офіційно підтвердили представники 3-ї окремої штурмової бригади, яка приймає участь в боях на Бахмутському напрямку.

Втрати ворога наступні:

  • Територія. Пригожин заявив про втрату трьох квадратних кілометрів. Якщо дивитись по лінії фронту, російські розділи відступили на 2 км.
  • Особовий склад. Ватажок “Вагнер” розповів про 500 вбитих. Українські розділи говорять про 64 ліквідованих, але ця цифра постійно росте, тому уточнити її поки що неможливо. Щонайменше 5 росіян взято в полон.
  • Техніка. В ході атаки ЗСУ знищили кілька складів зброї, міномети, кілька БМП.

Що це дає

Є два основні наслідки того, що сталося:

  • Політичні. Пригожин останнім часом все більше звинувачує керівництво армії і уряд РФ в тому, що їх рішення призводять до втрат території і раніше зайнятих позицій. Він завчасно бачив динаміку і розумів, що відступ можливий. Це поглиблює розшарування і непорозуміння між Кремлем і фронтом. 
  • Оперативні. На ситуацію в Бахмуті це теж впливає. Частини ЗСУ тепер займають більш вигідні позиції, які дозволяють набути більш безпечної оборони і забезпечити вдалі атаки.

Також ситуація на Бахмутському напрямку погіршила моральний стан російських підрозділів, які воюють тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *