Терміново розшукується цап-відбувайло: Путін готується призначити винних у поразці СВО

Не дивлячись на те, що СВО “йде за планом”, в Кремлі почалась серйозна робота, направлена на пошук винних у поразці в Україні. Це важливий сигнал, бо ще недавно Путін не допускав навіть думки про такий варіант розвитку подій. Проте зараз розглядається кілька основних варіантів того, в якій “обгортці” проінформувати росіян про те, чому все прийшло до такого фіналу. 

Відразу треба обмовитись, що офіційний Кремль і зараз вважає: перемога у нього майже в кишені. Просто замість бліц-крігу війна триватиме довго. Однак, процент впевненості значно зменшився, тому експерти російської пропаганди отримали завдання готувати пояснення невдач.

У Президента РФ є сподівання, що використовувати заготовки не доведеться, проте вони мусять бути в наявності про всякий випадок.

Перемога!

На даний момент самим ймовірним варіантом PR-спеціалісти Кремля вважають наратив “Ми перемогли!”. Це не дивно, адже повністю вписується в загальну тенденцію називати біле чорним. І така тактика є успішною.

Тобто, можна буде донести до народу, що всі завдання СВО повністю виконано, тому армії Росії можна повертатися в свою країну.

В усьому винні США

Традиційно можна звинуватити Захід, сказавши, що це він зробив все, щоб вкотре розвалити РФ, але нічого у нього не вийшло. На цьому фоні поразка не буде виглядати настільки сумною, адже вдалося побороти загрозу повної ліквідації держави. Тобто, знову ж таки, поразка перетворюється на чергову перемогу. 

Цар – добрий, бояри – погані

Третій варіант – внутрішні зрадники. Можна назвати зрадникам когось із вищого військового керівництва, аж до Міністра оборони РФ, провести показові чистки та покарання. Це дозволило б вбити одним пострілом двох зайців:

  • надати народові “винних”, щоб було на кого направити суспільну агресію;
  • викликати у обивателів відчуття “твердої руки” хазяїна. 

Експерти кажуть, що в разі поразки Путін не заспокоїться, і через пару років зробить ще одну спробу напасти на Україну. За цей час він зміцнить авіацію і флот, які і зараз залишаються досить дієвими. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *