Техніка з металу, а люди – ні: США надасть нову зброю для контрнаступу

На початку контрнаступу в новинах розголосу набула інформація про знищення під час боїв сучасної техніки, яку надали ЗСУ західні партнери. Декотрі джерела заявили, що такі втрати взагалі ставлять під сумнів перспективи контрнаступу. Як відомо, немає диму без вогню. Але потрібно розуміти, наскільки серйозна наразі ситуація і чи справді український контрнаступ під питанням.

Особливі риси наступу

Більшість сподівалась, що контрнаступ буде відбуватися за схемою осінніх деокупацій, коли за короткий проміжок часу вдавалось відвоювати значні території. Велику роль в цьому відігравало те, що росіяни відступали, бо не мали добре підготовлених укріплень для оборони.

Цього разу ситуація зовсім інша: армія РФ готувалась на містах біля 8 місяців. В зонах, де можливий прорив, створену цілу низку заходів:

  • окопи, іноді в десятки кілометрів довжиною;
  • опорні пункти;
  • мінні поля;
  • артилерійські позиції.

Всі позиції завчасно пристріляні російськими артилеристами, тому без авіації прорвати їх важко. При цьому повітряні сили ЗСУ виснажені багатомісячною боротьбою, а недостача снарядів в російській армії, що спостерігалась в останні місяці, виявилась одним із пунктів накопичення зброї для ефективної оборони.

Тому кожні 100 метрів відвойованих територій даються зі значними втратами. Сучасна західна техніка теж знищується, і це не стало сюрпризом для військового командування з обох сторін. Проте ЗМІ підхопили інформацію, особливо ті, які свідомо здійснюють ІПСО. 

Допомога близько

Тим часом США заявили, що готові надати додаткову допомогу в розмірі 325 млн доларів. Здебільшого, це будуть бронемашини Stryker і Bradley. З їх допомогою можна буде замінити те, що вийшло з ладу.

Окрім бронетехніки нададуть нададуть снаряди для NASAMS та для HIMARS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *