Україна побоюється «жахливого» сценарію. Що їй готує Захід?

Україна зараз перебуває під сильним тиском: її нинішній наступ обов’язково має стати успішним. Інакше влада США наполягатиме на проведенні переговорів Києва з Росією про припинення війни. Такі дії американської влади можливі на тлі майбутніх президентських виборів у Штатах. Вищому керівництву США дедалі складніше пояснювати своїм виборцям постійну величезну підтримку України, йдеться у статті німецького таблоїду Bild.

“Жахливий сценарій, який також розігрується за зачиненими дверима в Україні, має такий вигляд: якщо наступ не увінчається успіхом, незважаючи на західне озброєння, може посилитися тиск США, зокрема, на Україну, щоб говорити про переговори…”, – зазначають журналісти, посилаючись на джерела.

Небезпечні для України настрої витають не лише на американському континенті. Днями лідер ультраправої проросійської партії Альтернатива для Німеччини (AfD) Тіно Хруппала фактично порівняв Київ із нацистською Німеччиною, коли розмірковував про можливі сценарії завершення війни.

Коли Хруппалу запитали, чи вважає він, що для початку переговорів Україна має капітулювати, він відповів таким чином.

«Коли закінчиться війна, якщо це буде завтра, навіть із здаванням території, це буде добрим днем. Капітуляція – це не питання. Метою має бути готовність до переговорів, які збережуть обличчя обох сторін», – зазначив лідер AfD. На уточнення журналіста, запропонував би Хрупалла те саме, якби йшлося про його власну країну, він сказав, що Німеччина «фактично зробила це 1945 року».

Інші країни неодноразово та періодично закликають Україну “зробити крок до миру”, але на умовах, вигідних агресору. Раніше було представлено китайські та бразильські «мирні ініціативи», а на початку червня Індонезія виступила з докладним «мирним планом» для України. Ця пропозиція в жодному пункті не передбачала виведення російських військ з України, але включала запровадження миротворців та проведення референдуму на “спірних” територіях.

Але, на щастя для України, багато західних політиків дотримуються кардинально протилежної точки зору. Напередодні президент Польщі Анджей Дуда запропонував країнам, які закликають Україну до «компромісу» з Росією відмовитися від своїх територій.

«Нехай Україна отримає назад Донецьк, Луганськ та Крим, а хтось нехай віддасть Росії шматок своєї території. Уперед! Я думаю, РФ буде щасливою, якщо отримає якийсь гарний шматок, наприклад, на середземноморському узбережжі», – сказав Дуда.

На його переконання, умовою справедливого завершення війни буде лише перемога України. Польський лідер упевнений, що Україна має повністю відновити свою територіальну цілісність, а інші країни не повинні підштовхувати Київ до поступок Москві.

Більше того, Дуда застеріг Європу від можливого сценарію, якщо Україна програє війну. На його думку, тоді російські військові з великою ймовірністю вторгнуться до інших країн. Він порівняв Росію з диким звіром, який нападає на людей. І додав, що у подібних випадках дикого звіра зазвичай вистежують та застрелюють, оскільки він став небезпечним.

“Якщо РФ “з’їсть” Україну, навіть частково, вона кинеться на решту України, як тільки одужає. А потім накинеться на інші країни: Польщу, країни Балтії, на країни колишньої сфери впливу Радянського Союзу”, – сказав Дуда.

Київ зі свого боку категорично не хоче вести переговори з Росією, поки окупанти перебувають на українських територіях. Формула миру від президента Володимира Зеленського – це, зокрема, відновлення територіальної цілісності України.

Нині 85% українців вважають неприйнятними будь-які територіальні поступки Росії. І лише 8% вважають, що для досягнення миру та збереження незалежності України можна відмовитись від її деяких окупованих Росією територій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *