Україна ризикує втратити контроль над своїм повітряним простором

Втрата контролю над небом України – недопустимий момент у війні, але така перспектива стала реальною загрозою для Києва. З чим саме це повʼязано і чи вдастся вирішити цю ситуацію – далі у статті.

Треба все і одразу

Влада України з першого місяця війни наполегливо просила у партнерів системи ППО, і це було продиктовано реальною необхідністю. Росіяни здійснювали обстріли мирних і військових обʼєктів з неба, а снарядів для ППО у ЗСУ не вистачало. Тому на певному етапі, коли терор мирного населення сягнув максимуму, на допомогу прийшло використання протитанкових ракет. Саме ними збивали гелікоптери, які могли залетіти далеко в тил. З цієї причини авіатехніку ворога перестали посилати далеко від фронту на українські землі.

Ворог знає правду

Ситуація стала загрозливою після того, як боєприпаси майже вичерпалися. Про це знає командування російської армії, тому їх більше не стримує неминуча загроза знищення. Практично кожного дня кількість гвинтокрилів і літаків у розпорядженні ворога збільшується, адже він усвідомлює, що їм не зможуть зашкодити.

Після того, як дані Пентагона просочилися назовні, РФ знає, що ситуація з протиповітряною зброєю в Україні критична. Після того, як дані Пентагона просочилися назовні, РФ усвідомлює: ситуація з протиповітряною зброєю в Україні критична. Вже у травні контроль над небом може повністю перейти до Росії. 

Ситуація погіршується тим, що більшість систем ППО була сконцентрована для захисту цивільних міст України, тому лінія фронту залишається майже повністю незахищеною. 

Актуальніше вже нікуди

Саме тому питання с постачанням ППО стало одним з головних під час чергової зустрічі у форматі “Рамштайн”. Під час відвідування Києва Генеральним секретарем НАТО Столтенбергом Президент України просив його посприяти в цьому питанні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *