Чи завадить втрата натівської техніки контрнаступу

На південному фронті ЗСУ останніми днями досягли певних результатів, однак в новинах присутня інформація про значні втрати сучасної західної техніки. Вказують на великі втрати, які можуть стати причиною того, що деокупації українських земель не відбудеться. Тим часом українське військове керівництво мовчить. Що ж відбувається насправді? 

Примарний контрнаступ

Західні і російські ЗМІ вже другий тиждень поспіль пишуть про те, що контрнаступ розпочався. Особливо активно про це розголошується в прокремлівських ЗМІ. Основні наративи такі:

  • ЗСУ намагається проводити наступ, проте значних успіхів не досягає;
  • під час контрнаступу українська армія втратила майже всю техніку, яку надали їй країни-партнери, в тому числі – члени НАТО. 

Українські військові не підтверджують і не спростовують цей факт.

Втрати є

Анонімні джерела повідомляють, що наступальні дії справді тривають. Проте, це не обовʼязково контрнаступ. Можливо, це попередня спроба виявити важливі помилки і проблемні місця російської оборони.

Під час цього використовували не лише нові військові автомобілі, але й танки натівського зразку. Певна частина з них дійсно була пошкоджена. Але це не новина: техніка обовʼязково буде втрачатися під час наступу, як і завжди.

В тому, що російська пропаганда завищує втрати ЗСУ, немає сумнівів. Це частина ІПСО, яке розгортається в інформпросторі для того, щоб хоч трохи змінити упадницькі настрої в російському суспільстві і армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *