Чому винищувачі, направлені в Україну, не потрапили на фронт

Наявність авіатехніки у ЗСУ вважається зараз одним з головних пріоритетів, який визначить не лише перебіг контрнаступу, а і всієї війни. Саме тому незадовільний стан деяких літаків МіГ, що передали Словаччина і Польща, став неприємним сюрпризом для української сторони.

“Канібалізація” в ЗСУ

МіГ (назва – абревіатура від розробників ОКБ Мікояна і Гуревича) – радянський надзвуковий винищувач третього покоління, який вважається найпоширенішим винищувачем у історії. Проте, багато тих літаків, які Україні надали Польща та Словаччина, не потраплять одразу на фронт. Замість цього вони проходять процедуру “канібалізації” – коли із техніки, що майже не працює, знімають деталі і встановлюють їх на діючі винищувачі.

Такий вихід був знайдений завдяки високому рівню професіоналізму технічних спеціалістів з України. Звичайно, процедура вимагає часу, а саме час зараз – найважливіший ресурс, адже він коштує життів військовослужбовців, які щоденно гинуть на фронті. 

Захід сумнівається

Тим часом керівництво України все наполегливіше говорить про необхідність винищувачів сучасного західного зразку. Проте, західні партнери сумніваються, що така передача доцільна. Вони підкреслюють, що існує дві основні проблеми:

  • Західна техніка занадто складна для швидкого опанування українськими пілотами. 
  • Для експлуатації і обслуговування таких винищувачів потрібний підготовлений персонал. 

Але військовослужбовці авіації ЗСУ демонструють вражаючі темпи опанування навичок, тому, можливо, це не стане перепоною в передачі військової новітньої техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *