Чому контрнаступ можуть призупинити

Експерти зазначають, що українська армія може поставити контрнаступ на паузу найближчим часом. Планується переглянути тактику і відкорегувати план деокупації в поточних умовах. Очікується, що це триватиме один-два тижні. 

З такою думкою погоджуються британські і естонські розвідувальні служби. Вони роблять подібні висновки, виходячи з аналізу ситуації і дій на півдні і сході України. Всі сходяться на думці, що зараз основна діяльність ще не почалась, адже на фронті задіяли лише ⅓ частину боєздатних підрозділів.

Все за планом?

Більш того, оперативна пауза – це майже обовʼязкова характеристика масштабних операцій. Треба відмітити, що після підриву Каховської ГЕС військова верхівка ЗСУ стверджувала, ніби це зовсім не вплинуло на план контрнаступу. Насправді, це не так. Це вплинуло як на дії української, так і російської армій, тому серйозний перегляд ситуації конче необхідний.

Аналізуючи хід контрнаступу, спеціалісти відмічають такі моменти:

  • Дії велись на 4 напрямках фронта, там досягнуто обмежених успіхів.
  • На фоні того, що відбувається, ЄС пришвидшив надання Україні озброєння.
  • Російська армія все ефективніше використовує свою перевагу – авіатехніку.

Саме тому намітився деякий прогрес у питанні надання ЗСУ винищувачів.

Що у росіян

Тим часом Кремль продовжує зміцнювати пропаганду. Президент РФ прийняв пропозицію від блогерів про функціонування робочої групи в Адміністрації Президента, щоб вирівняти інформпростір в соцмережах згідно риторики уряду.

В той же час значно зросло навантаження на медустанови в Маріуполі, через що цивільні там залишились без меддопомоги, що призвело до росту смертності серед мирного населення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *