Що відбувається в Бєлгороді

Відео та аудіозаписи з Бєлгородської області 22 травня стали інформаційною бомбою. До цього регіону прикуті очі десятків і сотень мільйонів людей. Що ж там насправді відбувається?

Хто наробив шуму

“Винуватці торжества” – представники двох мілітарних організацій: “Російський добровольчий корпус” та легіон “Свобода Росії”. Вони заявили про початок операції по звільненню держави від диктатора Путіна і демілітаризації ряду населених пунктів Бєлгородської області. 

Ці організації створені з російських добровольців. Раніше вони здійснювали операції в Брянській області. 

Навіщо

Мета операції – створення демілітаризованого простору на кордоні між Україною і Росією, щоб остання не могла обстрілювати українські території. Про це заявила пресслужба двох організацій, що проводять операцію. Подальша мета – звільнення всієї Росії від мілітарного тиску і політики, яка знищує народ РФ.

Хронологія

Події розвивалися швидко:

  • Ранок. Обидві організації виклали інформацію про початок дій на території Бєлгородщини. Вони закликали жителів Росії приєднуватися до боротьби з диктаторами Кремля. Організатори запевнили, що не будуть діяти так, як фанати Путіна, тобто – чіпати цивільних.
  • До 15-30 легіонери повідомили, що “звільнили” такі населені пункти: Козинка, Гора-Поділ. Почався штурм Грайворона. 
  • У Грайвороні повідомили про обстріл міської адміністрації, потім – про постраждалих (точна кількість наразі невідома). 
  • 18-00. Російською владою введено режим контртерористичної операції. Перевіряють документи, зупинили діяльність промислових підприємств. Зʼявилась інформація про евакуацію населення.
  • 20-00. Місцева влада спростувала чутки про евакуацію, проте з населених пунктів самостійно масово виїздять місцеві жителі.

Реакція Росії 

Спочатку виконуючий обовʼязки губернатора Бєлгородської області заявив, що це – інформаційна атака. Потім розповів про роботу диверсійних груп, які наразі ліквідовуються чотирма силами:

  • росармією;
  • прикордонною службою;
  • ФСБ;
  • Росгвардією. 

Чи є евакуація

Цивільних російська влада не евакуює, проте евакуює ядерний обʼєкт “Бєлгород-22”. На ньому здійснювали збереження ядерних боєприпасів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *