Дайджест головних новин в Україні і світі за добу від 27 листопада

В Україні:

  • Майже по всій території країни пройшлась сильна негода. Знеструмлення відбулись у 17 областях більш ніж в 3 тис населених пунктів. Кількість господарств, які залишились без світла, точно не встановлена. Всі екстрені служби працюють поза графіком, проте надати електроенергію всім абонентам за добу не вдасться.
  • На Донеччині внаслідок обстрілів знеструмлено три шахти. Зараз через це під землею перебувають більше 70 шахтарів, бо через знеструмлення їх неможливо підняти нагору. 
  • В Україну змогли повернути унікальні експонати з колекції “Скіфське золото”. Їх вже доставили вантажівкою в Києво-Печерську Лавру. Разом вага 546 артефактів становить 2694 кг. Нідерланди, де перед цим зберігался колекція, скасували плату за утримання. 
  • Очільник Авдіївської військової адміністрації повідомив про надскладну ситуацію. Російська армія долучила додаткові резерви і активно атакує з трьох напрямків. Інтенсивність обстрілів авіацією не знижується навіть попри негоду. 

У світі:

  • Під час візиту в Ізраїль Ілон Маск повідомив, що після завершення війни бажає відбудувати сектор Гази. Він поспілкувався з родинами заручників і відвідав поселення, яке межує з сектором Гази. 
  • Стало відомо, що Китай розпочав будівництво першого підводного комерційного сховища для баз даних. Перший блок майбутньої конструкції, вже опущено на глибину 35 метрів недалеко від острова Хайнань. На це пішло понад 3 години. Всього конструкція передбачає 100 таких блоків і її вага буде більше 1300 т. Конструктори прорахували, що використання цього сховища потребує на 60% менше електроенергії, ніж на поверхні. Цього досягнуть за рахунок охолодження морською водою, в той час як на суші для охолодження треба електроенергія. 
  • Південнокорейські військові повідомляють про підвищену активність армії Китаю в прикордонній зоні. Найбільша проблема полягає в тому, що це все відбувається в демілітаризованій зоні. Міжнародні експерти констатують, що напруженість тут зростає, але крапка неповернення ще не перетнута.
  • Стало відомо, що Китай більше не виділятиме фінансування для будівництва російського газогону “Сила Сибіру-2”. Тепер всі рахунки ляжуть на Росію. Крім того Китай вимагає знижки на газ, бо відчуває свою сильну позицію в даний момент. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *