Дайджест головних новин в Україні і світі за добу від 29 листопада

В Україні:

  • Міністр закордонних справ України розповів, скільки снарядів з обіцяного мільйону на даний момент отримала Україна. Їх передано менше третини, а саме – 300 тисяч. Причину повідомили раніше: Захід не розрахував інтенсивність оборонної промисловості. 
  • Триває ліквідація наслідків циклону, який накрив територію України. Загинуло 12 людей, на даний момент досі знеструмлено 469 населених пунктів в 13 областях. Служби ДСНС працювали цілодобово і змогли налагодити рух транспорту на всіх  автомобільних дорогах країни і на залізничних шляхах.
  • В енергосистемі виник дефіцит електроенергії. Це викликано обстрілами та негодою, а також підвищеним споживанням абонентів. Ситуація погіршується хмарною погодою, через яку сонячні електростанції майже не працюють. Тому українців закликають за можливістю економити і не вмикати зайві електроприбори, особливо з 9-00 до 18-00 години.
  • Українських працедавців зобовʼязали надати вичерпні дані про влаштованих військовозобовʼязаних співробітників до 1 грудня. Інформацію треба надати у виконавчі органи міських або селищних рад. Це необхідно для масштабної звірки даних в ТЦК. 
  • Стало відомо, що вартість землі на внутрішньому ринку знизилась. При цьому спостерігається значне пожвавлення торгівлі, в жовтні зафіксовано абсолютний рекорд за останні кілька років.

У світі:

  • Угорський міністр закордонних справ Сійярто розповів, через що його країна ніколи не відправлятиме зброю в Україну. Це буцімто лише подовшить війну. Також політик зробив спробу виправдати зустрічі Орбана з Путіним тим, що Орбан намагався встановити, які перспективи у цього конфлікта. 
  • В Європі зростає кількість пацієнтів, хворих на “загадкову пневмонію”, що прийшла із Азії. В Нідерландах звітують про те, що більшість хворих – діти і підлітки 5-14 років, їх кількість перевищила 103 особи. 
  • В Індії стартували аукціони з продажів критично важливих і корисних копалин, які визначні для енергетичного переходу і збільшення виробництва електромобілів. Це ключовий момент амбітного плану Індії щодо поступової відмови від викопного палива на користь більш чистої енергії. 
  • Японія і Вʼєтнам спільно посилюють протидію Китаю. Провідні політики двох країн домовились поглибити співпрацю у сфері морської безпеки, бо цього вимагає зростання мілітарної активності КНДР в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *