На MTV Music Video Awards глядачі побачать справжні жахи війни: їх покаже гурт Imagine Dragons

Кліп Crushed, знятий на лінії фронта зі справжніми обстрілами, справжніми вбитими і реальними жертвами – ось, що зачепило жюрі премії MTV Music Video Awards – 2023. Відео презентує всесвітньо відомий гурт Imagine Dragons. Кліп унікальний за багатьма параметрами, і вартий уваги не лише з художньої точки зору.

Знімали на розвалинах

Відеопроцес тривав практично на передовій – у селі Новогригорівка Миколаївської області України, яке було під російською окупацією понад 5 місяців. Справа була насправді  небезпечною і важкою. Поїхати всій команді з обладнанням в таке місце, де досі чути постріли – рішучий і дуже ризикований вчинок. 

В селі зруйновано майже все – будівлі, лікарня, школа, і самі люди більш нагадують не живих осіб, а привиди зруйнованих російською агресією життів. 

Головного героя вбивали, але не вбили

Неймовірно, що головну роль у кліпі Crushed зіграв реальний учасник подій – 14-річний український хлопець Саша. Під час артилерійських обстрілів та бомбардувань з неба він з родиною переховувався в укритті. Їх будинок також частково зруйновано, а сусіди не вижили під обстрілами.

Саме тому емоції, вираз обличчя і настрої головного персонажу – не акторська гра, вони реальні. 

Складнощі були повʼязані з тим, що хлопець – неповнолітній, але родина не стала перешкоджати, щоб їх син знявся у кліпі Imagine Dragons: це єдина можливість для них показати мільйонам глядачів у світі, що насправді відбувається в Україні з тисячами людей, які до 24 лютого 2022 року жили звичайним життям.

Очевидно, зйомки далися хлопцю нелегко, бо він не дає офіційних інтервʼю і відмовляється від спілкування з журналістами.

В черзі за наступною премією

Режисерка кліпу – українка Таня Муїньо. Вона встигла попрацювати над кліпами для таких зірок, як Cardi B,  Кеті Перрі, Біллі Айліш,  Гаррі Стайлс та ін. Цю співпрацю з Imagine Dragons вважає винятковою через екстремальні умови і особливу місію. 

Вже скоро стане відомо, чи отримає кліп Crushed нагороди від MTV Music Video Awards, проте, у серцях багатьох людей світу він знайшов надзвичайний відгук. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *