Обрано найголовніші слова 2022 року

Оксфордський словник Oxford Languages за результатами масштабного голосування виявив три “найголовніші” слова. Те з них, що посіло перше місце, більшість українців раніше навіть не чули, а ще одне повʼязане саме з Україною.

Перше місце

Це насправді не слово, а словосполучення “goblin mode”, що можна перекласти як “гоблінський настрій”. Воно зʼявилося у 2009 році, але особливо розповсюдилося наприкінці зими у 2022 паралельно зі скасуванням жорстких карантинних обмежень у більшості країн світу. Означає воно лінивий і неохайний стиль життя, потурання суспільних вимог і правил.

Друге місце

На другому щаблі опинилося слово “метавсесвіт”. Це поєднання віртуального і цифрового світу, створення якого анонсував Цукнрберг. В цому просторі зможуть спілкуватися люди, незалежно від їх фізичної присутності навіть в різних кінцях світу. Це дещо більше, ніж просто інтернет, це місце, в якому є повна ілюзія присутності. Дехто вважає його наступною еволюційною стадією розвитку Інтернета.

Третє місце

На третьому місці неочікувано опинився хештег “#IStandWith”. Це вказує, як змінується лексика під впливом спілкуванні в мережі. Означає цей хештег “Я пітримую”. Його вихід на лідируючі позиції немало залежав від реакції світу на українсько-російський конфлікт. 

Такі титули присуджують не перший раз, але саме цього року результати залежали від голосування простих людей, а не спеціалістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *