Українці віддають перевагу військовим ОВДП серед інвестиційних інструментів

Порівняно з 2022 роком, коли була висока інфляція, а проценти досить помірними, то керувати такими вкладеннями міг скоріше патріотизм, та зменшення впливу інфляції. Але Нині ситуація значно змінилася.

Зараз ОВДП стали, мабуть, найвигіднішим способом інвестування, доступним для пересічних українців. 

Тільки за час повномасштабної війни українські приватні інвестори вклали в ОВДП більш як 16 млрд грн. Із початку 2022 року загальний обсяг ОВДП у власності фізосіб зріс на 65%, вкладення в гривневі облігації збільшилися рівно вдвічі й сягнули 32 млрд грн. 

На ОВДП нині можна заробити до 21,5% річних, і це значно вигідніше за банківські депозити й інвестиції в готівкову валюту навіть із урахуванням інфляції та можливої девальвації гривні. Однак головною причиною зростання популярності вкладень у державні боргові зобов’язання став продаж військових ОВДП.

А банківський продукт «Фінансова підтримка Армії»  від «Індустріалбанку» з викупу військових облігацій дозволяє додати від 3% річних до дохідності війскових ОВДП, та отримувати виплати щомісяця, а не чекати рік чи два до їх повного погашення. 

З’явився ряд нових гравців на ринку ОВДП, які пропонують придбати облігації навіть у невеликих розмірах, які потім можна вигідно перепродати «Індустріалбанку» отримавши додаткові відсотки. А оскільки цей дохід ще й не обкладається податками, то це додатково додає популярності такому виду інвестицій. 

УМОВИ ПРОДУКТУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *