ЄС оновив режим торгівлі з Україною

Рада Євросоюзу сьогодні прийняла документ, який продовжує зупинення дії всіх мит, квот і заходів торговельного захисту щодо українського експорту до країн ЄС. Такий режим діятиме ще один рік до червня 2024 року.

“Відновлюючи ці заходи, ЄС продовжує демонструвати свою непохитну політичну та економічну підтримку України, яка все ще стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією з боку Росії”, – йдеться в офіційному повідомленні ЄС.

Ці заходи, як зазначили у повідомленні, допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин із ЄС та підтримати економіку у таких складних політичних та економічних умовах.

Це рішення має важливе значення у поєднанні з широкою військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою західних країн. Це незаперечно важливо у питанні економічного відновлення України.

“Неспровокована та невиправдана агресивна війна Росії проти України має руйнівний вплив на економіку країни. Відновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну та одночасно нададуть ЄС можливість захистити внутрішній ринок від значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів”, – зазначив міністр міжнародного розвитку, співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Йохан Форсселл.

Вжиті заходи стосуються насамперед фруктів та овочів, які підпадають під систему вхідних цін, а також сільськогосподарської непереробленої та переробленої продукції, що регулюється дією тарифно-квотних обмежень.

Тепер, коли регламент ухвалено, він буде підписаний представниками Ради та Європейського парламенту та опублікований в Офіційному віснику. Він має набути чинності 6 червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *