Іронія долі: Європейський фонд миру виділив на війну рекордну суму 

Рада Міністрів ЄС прийняла важливе рішення про збільшення фінансового рубежа фонду миру на 3,5 млрд євро. Через цей фонд виділяється і військова допомога Києву.

Попередня угода розглядалась 20 березня, і вже тоді мова йшла про неабиякі суми. Але результат став просто приголомшливий: тепер у фонді для фінансування буде на 3,5 млрд більше. 

Позитивне збільшення чи негативне?

Рішення було прийняте міністрами під час зустрічі в Люксембурзі. Під час неї переглянули розмір фонду, який раніше становив 7,9 млрд, а тепер в кілька етапів збільшений до позначки понад 12 млрд, що на 57% більше попереднього.

З цієї події встигли зробити два висновки:

  • В довгостроковій перспективі діяльність Європейського фонду миру буде стабільнішою. Вона зможе осягнути глобальний географічний масштаб і ефективно запобігати різним кризам або блискавично на них реагувати.
  • Очікувань щодо того, що ситуація у світі буде ставати спокійною та більш стабільною, немає. 

Згадали про Україну

Про зміни повідомила Рада ЄС і зазначила, що такі зміни повинні бути сигналом для ворогів України: підтримка і прихильність українського народу залишатимуться незмінними. На що саме спрямувати кошти – на військову допомогу чи на відновлення країни, можна вирішити в залежності від найактуальніших проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *