Австрія: політичне роздвоєння особистості

Політичні рішення і і дії, які приймаються однією і тією ж країною, можуть бути суперечливими. Прикладом такої ситуації є Австрія, яка дивує не лише Україну, але і всю світову спільноту. Іноді може скластися враження, що одні австрійські політики не узгоджують свої дії з іншими.

“Ми вас не покинемо!”

Міністерка у справах Європи від Австрії офіційно заявила, що австрійський уряд помічає цілеспрямованість і неймовірну волю, яку демонструє Україна на шляху до інтеграції в ЄС. Вже відбуваються певні позитивні зміни, започатковано ряд реформ, необхідних для відповідності стандартам Євросоюзу. Кароліне Ендштате – австрійська міністерка – запевнила, що її країна і Євросоюз будуть продовжувати підтримку України в протистоянні проти Росії стільки, скільки це буде потрібно до перемоги.

“Але це неточно”

В той же час міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер веде зовсім іншу риторику. Вона висловилась про те, що у війні, яка точиться зараз на півдні та сході України, може і не бути переможця. Також, на її думку, не відомо, чи відбудеться деокупація територій, що зараз захоплені Росією.

Вона підкреслила, що українська боєздатність виявилася на вищому рівні, ніж це можна було очікувати, проте у Росії солдатів і озброєння більше. Тому треба починати переговори, бо надія лише на це. Рішення Заходу відносно того, що Україна сама мусить обрати підходящий момент для початку переговорного процесу, Таннер вважає хибним. Вона підкреслює, що в Європі зараз зависокі ціни на енергоносії, а для людей це обтяжливо.

Міністерка з питань оборони може дозволити собі таку риторику, оскільки Австрія наразі залишає нейтральну позицію щодо українсько-російського конфлікту. Зброю або боєприпаси вони не надають, проте допомагають в іншій області: рентген-апаратами, обігрівачами та касками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *