“Африканська” надія Росії рухнула

Міністр закордонних справ РФ Лавров провалив довірену йому місію. Нею був пошук підтримки у африканської країни Бурунді стосовно війни з Україною. Проте йому ввічливо відмовили.

Шукають підтримку повсюди

Бурунді – не самий популярний напрямок серед великих країн для пошуку партнерства. Однак Міністр закордонних справ Росії Лавров особисто здійснив туди візит. Він став першим високопосадовцем за останні 60 років, який пішов на такий крок.

Це відбулося в рамках кампанії по розширенню впливу РФ в Африці. Щоб досягнути результатів, дипломатична робота російських посадовців була розширена, особливо в Африці та Азії.

“Та істина дорожча”

Але влада Бурунді прийняла рішення про те, що виражати підтримку агресорові занадто ризиковано. Тому обрали позицію нейтралітету: сказали, що партнерів вони обирають таким чином, щоб це не шкодило власній країні.

Про це Лаврову повідомив Міністр закордонних справ Бурунді Альберт Шингіро. Він підкреслив, що уряд намагається зберігати дружні відносини з усіма країнами світу, тому партнерів обирає, щоб не мати проблем у майбутньому. Натомість Шингіро сказав, що Київ і Москва мусять якнайскоріше сісти за стіл переговорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *