Базікати чи справи робити: Трамп відмовився від участі в президентських дебатах, щоб його не замінили на іншого

Дональд Трамп, який наразі є лідером серед претендентів на пост Президента США, що відбудуться у серпні 2023 року, відмовився взяти участь в дебатах. Що ним керує: раціональність чи страх втратити підтримку?

Свята людина

Сам Трамп прокоментував свою відмову. Він сказав, що люди його держави прекрасно знають, ким він є і які досягнення красномовно свідчать про правильно виконану роботу на посту, а саме:

  • енергетична незалежність;
  • міцні кордони;
  • сильна армія;
  • значне скорочення податків;
  • відсутність інфляції;
  • посилення економіки та ін.

Оскільки опитування показують, що лідерство Дональда Трампа значне (майже 62% виборців підтримують цього кандидата), він вважає: дебати – пуста трата коштів платників податків. 

Не нашкодь!

З огляду на високий відсоток підтримки Трамп може просто побоюватись, що в словесних дебатах втратить свої позиції. 

Другим за кількістю голосів іде Рон Десантіс – нинішній губернатор штату Флорида. Проте, різниця прихильності виборців становить майже 50%. 

А якщо замінити?

Незважаючи на такі високі показники підтримки Трамп – варіант ризикований. Чого варті самі кримінальні звинувачення щодо спроб змінити поразку на виборах. Конкуренти за бажанням можуть використати це для підриву довіри і рейтингів. А вкладати кошти в передвиборчу кампанію ненадійного кандидата – ризик невиправданий.

Саме тому провідні спонсори Республіканської партії, від якої висувають Трампа, розглядають варіант заміни свого кандидата.

Зараз обирають між такими політиками:

  • Гленн Янгкін – губернатор Джорджії, 56 років. Раніше займався християнським служінням. Одружений, має чотирьох дітей. Його зріст – 2 метри, через що є постійною мішенню стендаперів.
  • Браян Кемп – губернатор Вірджинії. Бізнесмен 59 років. Походить з роду, в якому були відомі американські політики та рабовласники. Губернатором штату став в ході суперечливих виборів. Одружений, має три доньки.

Очевидно, що до виборів події ще будуть розгортатися, шоу лише починається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *