Баттл на крові: Німеччина і Франція заглиблюються у болото взаємних звинувачень щодо допомоги Україні

Ситуація з поставкою Україні зброї настільки ускладнилася, що це викликає дедалі більші суперечки серед світових лідерів. Якщо результати російсько-української війни будуть незадовільними для Заходу, то виникне логічне питання: хто винен у програші України? Адже на її виграш було покладено нечувані кошти. Цапом-відбувайлом бути ніхто не хоче, тому вже зараз Франція і Німеччина намагаються довести світовій спільноті, що їх власні зусилля були достатніми на відміну від сусідів по Європі.

Ситуація виникла на тлі росту напруження, яке спричинене тим, що майже 100 млрд доларів допомоги від США та Євросоюзу призупинилось. Причиною цього стала політична боротьба на порозі виборів на ключові посади в міжнародні організації та безпосередньо всередині країн. Тепер кожна країна звинувачує партнерів по допомозі Україні в недостатній кількості зусиль.

Отже, і Франція, і Німеччина стали лідерами по згадкам в промовах голів держав на адресу партнерів по блоку, коли йдеться про ситуацію в Україні. Декотрі експерти вважають, що Київ може це використати на свою користь, якщо буде вдало поводитися в цій ситуації. Причому, отримати більше допомоги можна як з Берліну, так і з Парижу.

Згодні з такою точкою зору і інші європейські персони. Еліна Валтонен – міністерка закордонних справ Фінляндії – сказала, що подібне суперництво – позитивний сигнал, який свідчить, що ситуація вийшла з тіні, тож можна чекати на зрушення. Погоджується з нею і міністр закордонних справ Латвії Крішьянс Каріньш, який зазначає, що проблема могла б бути розвʼязана шляхом систематизації надання допомоги, наприклад, в розмірі 1% ВВП від кожної з країн, які вважають себе партнерами України.

Чекаємо, коли суперечки з точки звинувачень перейдуть до етапу конструктивних рішень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *